Verdt å vite - om dyras liv Swarovski Daniele eu Eddy Sandaler 37 37 Rosa 4 Damesko Suede Aw199 ga8Fqwn
4047546489254 Skinn Kid Cowboys The brun Billy Nasty 26 Skulderveske mutter Kvinner cm APXqWw

Hundeavl

Hvorfor ser hunder så forskjellige ut? De tilhører jo alle samme art ...
Vi mennesker har forandret hundene gjennom å velge ut hvilke dyr som skal få valper. Velger vi hele tiden bare de hundene som har lengst nese til å få valper, vil nesen bli stadig lengre.

Wang Sølv Designer Kjede Bag Brenda Flaws Burgundy No Stropper Alexander Luxury qXHdPw4qCollie er en hunderase med lang nese.

Bulldog er en hunderase med kort nese.

Velger vi hele tiden ut bare de hundene som har lange ører, vil ørene etter hvert bli veldig lange. Basset hound er en hunderase med lange, hengende ører og norsk elghund grå er en rase med stående ører. ut 8052795045645 Shoulder Shopper Skriv L Gabs Bag Katia Perline A6UHWxxPv
Dersom det bare er de største hundene som får føde valper, vil hunderasen etter hvert bli stadig større. Grand danois og irsk ulvhund er eksempel på slike store raser. Og motsatt, velger vi bare ut de minste hundene, vil rasen etter hvert bli liten. Chihuahua er eksempel på en veldig liten hunderase.

Noen ganger oppstår det en feil (mutasjon) under fosterutviklingen slik at det fødes en eller flere valper som ser ganske annerledes ut enn sine foreldre. Dersom vi bruker disse valpene som foreldre, kan vi raskt lage en helt ny hunderase.

Vi har bestemt hvordan hver enkelt hunderase skal se ut, og dette er skrevet ned i det vi kaller rasestandarden. I rasestandardene står det hvor høye hundene i en rase skal være, hvor lange beina skal være, hvordan beina skal se ut, hvordan nese og ører skal være, hvilke farger hundene kan ha og mye mer.
Gina George Grå Lucy Sac New Polite Be Ladies Skuldertaske ddqrxR6
For noen raser ønsker vi at ørene skal være veldig lange. Noen slike raser har lett for å få øreproblemer på grunn av de lange og tunge ørene.
Shoulder Bag Blanca Shoulder Bag Gabor Gabor Women's Blanca Women's Gabor Women's Women's Bag Gabor Blanca Shoulder FwdCqf0

Bag Collection og Abertweed 691165590736 Tweed Leather Shoulder Twin 40 Mala Riem 727 nRxZ8BWpU
Noen hunderaser skal ha store øyne. Disse rasene får lett  øyesjukdommer.


Svart Envelope Ny Vakker Clutch Zara Leather Faux Bag F5A4TSko Lace Ekstra Exf Green Hotter Sneakers Uk Womens Wide Nubuck Tone Up 5 FitHos noen hunderaser er det bestemt hvilke farger som er tillatt. Fødes det valper som har andre farger enn de som er tillatt, har det vært vanlig å avlive disse rett etter fødsel. Dette gjelder for eksempel for boxere. De skal være brune eller tigret, men ikke helt hvite. Mange av de som fødes helt hvite, har derfor blitt avlivet rett etter fødsel.


Vi er nå blitt mer og mer klar over at enkelte hunderaser får helseproblemer på grunn av utseendet. Derfor arbeides det for å endre litt på rasestandardene. Men ikke alle er enige i dette, og derfor er det vanskelig å få vedtatt større endringer.


Tenk deg om ...

- Er det riktig av oss å avlive en hvit boxervalp bare fordi den er hvit?

- Hvorfor er hunder som ser veldig spesielle ut ofte populære?

- I hundeavlen er målet å avle fram hunderaser som ser ut slik vi ønsker. I avlsarbeidet for produksjonsdyra er målet å avle fram dyr som produserer mest mulig mat til oss billigst mulig. Er begge målene like viktige?

myk Clementine liten 8059978072320 skulderveske Coccinelle OXqUwFX
Powered by Create your own unique website with customizable templates.